atenció al client    931 004 525  

Atenció al Client

TRUQUI'NS

El nostre horari d'Atenció al Client està disponible de dilluns a divendres de 9:00 a 19:00

+34 931 004 525

+34 644 713 779

ESCRIGUI'NS

Contacti'ns per correu electrònic fent servir el següent enllaç o escriviu-nos a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

INTERACTUÏ

Estem a la seva disposició a les xarxes socials

×

Avís

Còpia fallida: /var/www/html/images/assets/icons/favicon.ico a /var/www/html/templates/gridbox/favicon.ico

Veneris, Florència i L'Art de la Seda

L a seda és pura poesia. Des de temps remots ha estat una tela preciosa i cotitzada, font d'inspiració per a artistes i digna d'ostentació per a reis i emperadors.Al cor de Florència, els telers artesans d'Antico Setificio Fiorentino no han deixat de funcionar des de la seva obertura en 1786; creant les sedes més luxoses i exclusives del món. La petita fàbrica segueix teixint amb mètodes ancestrals que es remunten al Renaixement, donant ús, encara, a un ordidor dissenyat per Leonardo da Vinci i utilitzant telers originals del segle XVIII.

Damasco Pavoni - Antico Setificio Fiorentino | VENERIS

Damasco Pavoni.

Damasco Doria - Antico Setificio Fiorentino | VENERIS

Damasco Doria.

Taller d'ASF amb els telers manuals del segle XVIII.

Disposant de tracte directe amb el taller florentí, a Veneris tenim l'oportunitat d'oferir aquests tresors per a aquells projectes més fins i sumptuosos; recreant, per encàrrec, les teles que durant segles s'han conservat en els arxius històrics del taller, i que han vestit les estades de palaus com el Kremlin de Moscú, la Vil·la Mèdici a Roma o el Palau Reial de Dinamarca.

 

Entre les seves joies trobem teixits com el Broccatello, o brocatel, compost de lli i xenilla daurada i creant dissenys geomètrics que evoquen formes tridimensionals. O el captivador Damaschi, que es compon de teles de domàs d'un sol color amb dissenys estilitzats o florals, creats en un acabat brillant i de baix llustre. I com no, l'icònic Ermisino, teixit propi de l'antiga fàbrica de seda, un tipus especial de tafetà renaixentista fet amb fils de diferents colors, per obtenir tons brillants i fluids, com una cascada de llum, i que durant segles va ser la marca distintiva de la noblesa més il·lustre. També el Nemour, una tela del segle XVI, anomenada així pel tercer fill de Lorenzo el Magnífic, Giuliano de Médici, duc de Nemours.

Ordidor basat en un disseny de Leonardo da Vinci.

La llista de teixits d'Antico Setificio Fiorentino és extensa i sorprenent. Són obres d'art que cal saber apreciar, i que envoltarà en un halo de bellesa i misteri aquell mobiliari tan especial que hem heretat d'algun avantpassat, i que té una gran significació per a nosaltres.

Antico Setificio Fiorentino Label | VENERIS

Cavalcata dei Magi, fresc de Benozzo Gozzoli (Florència, 1459-1463). La seda sempre ha estat una font d'inspiració per a artistes.

altres notícies

.